Bringly steekt nieuwe investering in meer groei

Ponooc, een investeringsmaatschappij verbonden aan de familie Pon, heeft nieuw geld gestoken in Bringly. Er waren zeker 10 tot 15 serieuze kandidaten die wilden investeren in het bedrijf dat software bouwt die helpt om ongebruikte capaciteit van fietskoeriers of elektrische vervoerders te benutten.

Een interview in zakentijdschrift Quote bracht de zaak aan het rollen, vertelt ceo en mede-oprichter Rajiv Laigsingh van Bringly. Uit de kandidaten kozen ze Ponooc (dat ook in Swapfiets investeert), Shamrock Ventures en enkele business angels. Quote schat de omvang van de investering op enkele tonnen. Laigsingh:

We hebben gekeken naar relevante vakgebieden van de investeerders en hun focus op duurzame mobiliteit. Geld was niet de doorslaggevende factor.

De afgelopen maanden is Bringly onstuimig doorgegroeid door nieuwe klanten als The Body Shop en Shoebaloo, vertelt Laigsingh. Het geld zal gaan naar verbetering van het it-platfom en marketing en sales. Hij verwacht een omzetgroei van 300 tot 400%.