Ethisch platform bezorgt leedvrij eten

Leedvrije maaltijdbezorgingIn de Engelse stad Manchester start in februari 2021 een nieuw platform voor maaltijdbezorgers. Het bedrijf Get Vegan zet de aanval in op grootmachten als Uber Eats, Deliveroo en Just Eat.

Oprichter Prashant Kumbhat van Get Vegan wil alleen werken met lokale ondernemers die een menu van vegetarische en glutenvrije maaltijden aanbieden. Kumbhat zegde twee jaar geleden zijn baan als it-er bij Deloitte in het Amerikaanse Boston op om een restaurant in Manchester te beginnen. Hier biedt hij een menu aan, dat is gebaseerd op jaïnisme, een oude religie uit India met geweldloosheid en reïncarnatie als belangrijke grondslagen.

Ik heb nooit willen profiteren van het martelen en de ellende van dieren die geen stem hebben. Op deze manier maak ik een blauwdruk voor hoe ik wil dat ondernemers denken.

Verstikkend

Het idealisme van Kumbhat strekt zich ook uit naar de bezorging. Hij is zeer kritisch op de bekende bezorgplatforms.

Het is geen geheim dat de grote bedrijven zich langzaam op lokale markten invreten met grote kortingen gefinancierd door durfkapitalisten en zo kleine spelers verstikken. Wij gingen vegan met een reden en weigeren mee te doen volgens de bekende regels. Anders dan Just Eat, Uber Eats en Deliveroo overvragen we onze partners niet, waardoor ze hun winst in hun eigen bedrijf kunnen investeren.

Deze bezorgdienst rekent geen inschrijfkosten of maandelijkse commissies. Er geldt ook geen minimumafname. Starten met het platform kan binnen een dag, stelt Kumbhat. Hij werkt ook aan een Brand Ambassador Programme met influencers. Hier kan iedereen restaurants aanmelden en als die meedoen, krijgt de aanmelder 15% van de omzet van het eerste jaar.