Marktlui Groningen kiezen voor fietsbezorging

Wat de supermarkten kunnen, moet ook mogelijk worden voor de markt. Jeroen Coopman, standwerker in Groningen, regelde een elektrische bakfiets om boodschappen van andere ondernemers op de markt te bezorgen.

Samen met zijn vriend John Gruter begon hij de service onder de naam bezorgbakkie.nl. Op de website van fietsleverancier Dockr zegt Coopman dat het heel goed gaat:

Sinds de start op 1 september doen zo’n 19 markthouders mee. Er zit een langzaam stijgende lijn in. We zijn nu aan het onderzoeken of we het ook in andere steden kunnen opzetten.

Bekend met de markt

De vrienden hebben het samen goed naar hun zin, aldus Coopman:

Ik ben van de fiets en het bezorgen en John zorgt ervoor dat de boodschappen klaar staan. Omdat je de markt niet met een auto kunt bereiken, haalt hij te voet de waren met de bolderkar op. De markthouders verpakken de bestellingen. Verder bestaat het team uit een it-man en iemand die het kantoor bemant. Het klikt heel goed. Leuk ook om nu eens samen te werken. Heel anders dan voorheen want als standwerker opereer je vooral alleen.

Snel schakelen

De bakfiets van Dockr bevalt prima, maar Coopman ziet wel één nadeel:

De laadruimte is soms te klein. De dozen met verse boodschappen passen er simpelweg niet in. We hebben al onderzocht of we het compacter kunnen verpakken maar verse waren als vlees, vis, kaas, bloemen laten zich toch het beste vervoeren in dozen.

Corona dwingt ondernemers anders te denken en handelen. Je moet creatief en innovatief zijn wil je het hoofd boven water kunnen houden. Denk dus zoals wij vooral in oplossingen en schakel snel. Veel mensen zijn goed in het vinden van potjes. Daar draait hun bedrijf op. Wij zijn beter in ondernemen en gewoon doen waar we goed in zijn!