Mexicaanse bakfiets heeft twee flexibele voorwielen

De Mexicaanse bakfietsproducent Mastretta heeft een nieuwe productlijn gepresenteerd. Het meest kenmerkende aspect van de bakfietsen zijn de twee in hoogte wendbare voorwielen, die de lading in evenwicht houden.

Bakfiets van Mastretta met twee flexibele voorwielen

Modellen

De eerste versie van de MX3 stamt uit 2018 en de broers Mastretta voegden daar onlangs vier nieuwe modellen aan toe. De bakfietsen hebben allemaal elektrische trapondersteuning en vier mogelijkheden voor bevestiging van laadbakken. Het grootste model is de MX3 Cargo Remolque, die uit twee delen bestaat. De fiets aan de voorkant heeft een motor van 500 watt met batterij, aan de achterkant wordt een aanhanger gekoppeld met een trekhaak. De totale lengte van het geheel is 3,26 meter en deze combinatie kan 200 kilo vervoeren. Het is nog niet bekend hoeveel de fietsen gaan kosten en of ze ook in Europa te koop zijn.

MX3 Cargo Remolque

In onderstaand filmpje is te zien hoe de dynamische voorwielen helpen om de lading in evenwicht te houden.

Innovatieve voertuigen

De broers begonnen in 1987 met hun bedrijf. Ze maken ‘lichte transportvoertuigen naar de eisen van de nieuwe stedelijke mobiliteit’, zoals bussen, bedrijfswagens en een sportwagen.