Fietspianist bezorgt muziek in de Alpen

Met een piano achterop zijn bakfiets wil Philippe Seranne in de zomer van 2021 een toer door de Alpen maken. De Fransman vraagt zich nu af welke fiets geschikt is om het instrument van tweehonderd kilo te vervoeren.

Philippe speelt chansons d’espoir et de fureur (liedjes van hoop en woede). En laatst zal hij heel boos geweest zijn, kwaad op zijn fiets. De achteras van zijn fiets brak namelijk, maar er was gelukkig geen verdere schade. Daarom is hij nu op zoek naar een nieuwe fiets voor zijn nieuwe toer in de zomer volgend jaar.

Ik heb twee muziektoers gemaakt door de Franse Alpen waar ik woon – met een (echte) piano op een Chinese cargo trike. Dit is een revolutie in mijn professionele leven – niet alleen een nieuwe manier van reizen maar een volledig nieuwe art de vivre. Op de laatste dag van mijn toer brak de achteras, ik verloor al rijdend een wiel en door een wonder kon ik stoppen zonder verdere ongelukken. Na deze ernstige waarschuwing overweeg ik twee opties: mijn trike versterken met vering en sterkere onderdelen of een nieuwe, stevigere trike kopen.

Tips

De piano weegt tweehonderd kilo en Philippe fietst dus door bergachtig gebied. Met stijgingspercentages van 10% en achthonderd hoogtemeters rijdt hij gemiddeld vijftig kilometer tot de volgende bestemming.

Tips en offertes zijn welkom op: philippe.seranne [at] gmail.com.

Met dank aan cargobike.jetzt