Soci.bike maakt bakfietsen als kunstobject

Bakfietsproducent soci.bike wil de kunst- en cultuursector ondersteunen in deze corona-tijd en biedt startende kunstenaars de mogelijkheid om hun werken te maken op bakfietsen als platform voor hun kunst.

Diverse kunstenaars maken een unieke versie van een soci.bike, die in de markt gezet wordt als collectors-item. Zo biedt soci.bike de kunstenaars een platform mét een goed verdienmodel.

Verdampte omzet

soci.bike werd benaderd door Jeroen de Boer van TheOlifants, een artistiek collectief uit Amsterdam en Berlijn. Zij maken onder andere gave muurschilderingen en soci.bike zag mogelijkheden. Dudley Smit, accountmanager soci.bike:

soci.bike heeft een erg hoog sociaal karakter. Onze missie is niet voor niks ‘wij maken fietsen om mensen aan te kunnen nemen’. Dat onderscheidt soci.bike wezenlijk van andere bedrijven. Eerder dit jaar mochten wij nog een fiets weggeven aan een lokale ondernemer die door de coronacrisis zijn omzet in stroopwafels zag verdampen. Via Hart in Aktie is destijds deze ondernemer benaderd en momenteel kan hij in de regio weer alle markten af om zijn waren te verkopen. En dat is soci.bike ten voeten uit. En wij hopen dat wij met dit soort acties letterlijk de dag een beetje vrolijk kunnen kleuren.

Functioneel groen

Jeroen de Boer, TheOlifants vertelt:

Omdat wij zelf veel op locatie moeten werken, waar we vaak veel verschillende materialen nodig hebben, zou een auto de eerste keuze zijn voor veel ondernemers. Maar om klimaat- en milieuredenen kiezen wij er specifiek voor om dit niet te doen en gebruik te maken van de fantastische soci.bike bakfiets. Wat niet alleen als functioneel ‘groen’ transportmiddel wordt ingezet, maar ons ook exposure biedt aan de hand van ons eigen ontwerp, zodat dit tevens wordt ingezet als ‘reclameobject’. Hierdoor willen we een dialoog aangaan met mensen, kunstenaars inspireren en je aan het denken zetten. Waar vooral nu in crisistijden op kunst en cultuur wordt bezuinigd, willen we juist nu een platform bieden en de kunstenaars een stem geven.