Fietskoeriers.nl gaat voor Zalando bezorgen

Zalando, het toonaangevende platform voor mode en lifestyle in Europa, is in Amersfoort, Nijmegen, Arnhem en Zwolle een samenwerking gestart met het platform fietskoeriers.nl.

De fietskoeriers van Fietskoeriers.nl bezorgen de pakketjes van Zalando tussen 17.00 en 22.00 uur met vrachtfietsen. Door voor de zogeheten last mile te kiezen voor bezorging per vrachtfiets wordt het laatste deel van het bezorgtraject van Zalando CO2-neutraal. Zalando wil zo de bezorging duurzamer maken en bijdragen aan het verminderen van verkeer in en om steden.

Cycloon en fietskoeriers.nl halen Zalando als klant binnen

Betere klantervaring

De pilot sluit naadloos aan bij de bredere do.MORE-duurzaamheidsstrategie van Zalando. De eigen bedrijfsvoering van Zalando en het bezorgen en retourneren zijn sinds 2019 klimaatneutraal. Masood Choudhry, VP Logistics bij Zalando, zegt:

Onze visie bij Zalando is om een duurzaam modeplatform te zijn met een netto positieve impact voor mens en planeet, dat wil zeggen dat we meer teruggeven dan wat we gebruiken. Dit testproject is een voorbeeld van deze visie én draagt bij aan een nog betere klantervaring in Nederland. We zijn blij dat we deze samenwerking met Fietskoeriers.nl in verschillende steden kunnen starten en onze klanten nog duurzamer van dienst kunnen zijn.