Fietskoeriers verbeteren zorg in Oxford

Het Engelse fietskoerierbedrijf Pedal & Post uit Oxford werkt samen met de organisatie van academische ziekenhuizen en farmaproducent Baxter. Alle partijen zijn razend enthousiast over het project.

De fietskoeriers bezorgen bij Oxford University Hospitals NHS Foundation Trust en dragen zo bij aan betere patiëntenzorg en meer duurzaamheid, schrijft de organisatie van ziekenhuizen.

Halvering levertijd

Baxter Healthcare is de leverancier van de medicijnen. Dit bedrijf maakt middelen voor chemotherapie, antibiotica en intraveneuze voeding onder steriele omstandigheden, die kort na de productie bij de patiënt moeten zijn. Door de bezorging op de fiets zijn de bezorgtijden gehalveerd.

De fietskoeriers van Pedal & Post

Minder afhankelijk

Bhulesh Vadher, apotheker van de ziekenhuizen, noemt het een fantastisch voorbeeld van samenwerking en innovatie tussen drie partijen:

Het transport van chemotherapie is niet langer afhankelijk van factoren waar we geen invloed op hebben, zoals druk verkeer of werk aan de weg. Die onvoorspelbaarheid zorgde voor druk op het ziekenhuispersoneel en had ook invloed op de patiëntervaring tijdens de behandeling. Dankzij de fietsbezorging is die druk op het personeel weg en is de levertijd aanzienlijk verkort.

Optimale zorg

Pedal and Post zet drie koeriers in, die op speciaal geprepareerde fietsen met koeling rijden. Ze maken vijf of zes ritjes per dag, terwijl dat voorheen één keer per dag met een busje ging. Professor Meghan Pandit, Chief Medical Officer van de ziekenhuizen, vindt de halvering van de levertijd een zeer welkome prestatie.

Met een effectiever en sneller bezorgsysteem ondersteunen we onze medewerkers en krijgen de patiënten optimale zorg.

Minder uitstoot

Rachel Trace, UK Country Lead bij Baxter Healthcare Ltd, is blij met de samenwerking en de voordelen van de fietsbezorging:

Baxter heeft zich verbonden om een bijdrage te leveren aan de vermindering van uitstoot van broeikasgassen door de NHS.

Positieve ontvangst

Chris Benton, Managing Director van Pedal & Post, is ook blij met het project:

Dit is een geweldige kans om te laten zien wat je met bakfietsen kan bereiken en ik ben buitengewoon trots op hoe ons team dit tot een succes heeft gemaakt. Het toont aan hoe emissievrije bezorging de zorg voor patiënten kan verbeteren en tegelijkertijd goed is voor het klimaat, de lokale luchtkwaliteit en de verkeersdrukte. Iedereen reageerde positief op ons in onze blauwe fietspakjes en we hopen dit succes met de ziekenhuizen verder uit te bouwen.